NOVI UGOVOR SA AFIP-om

Razvijen program “AFIP kontrole”

Vođeni idejom da kroz naš rad doprinesemo poboljšanju poslovnog okruženja, u novembru 2012. godine sa AFIP-om (Agencijom za finansijske, informatičke i posredničke usluge d.d. Sarajevo) zaključili smo Ugovor o razvoju aplikacije za prijem, obradu i kontrolu finansijskih izvještaja – „AFIP kontrole“ (obavijest o istom  pogledati ovdje >>).

Standardizovan način podnošenja finansijskih izvještaja u elektronskom formatu u FBiH

Program “AFIP kontrole”, namijenjen za elektronsko podnošenje finansijskih izvještaja, definisao je standard za  podnošenja izvještaja. U skladu sa odlukom Federalnog ministarstva finansija od 09.01.2013. ovo je jedini način za podnošenje finansijskih izvještaja u elektronskom obliku (odluku Ministrastva pogledati ovdje >>).

Dio novog ugovornog odnosa AFIP-a i TEC-a je usluga razvoja i formiranja registra obveznika podnošenja finansijskih izvještaja usaglašavanjem podataka iz naše Bon.ba evidencije sa podacima koji se preuzimaju iz drugih registara u skladu sa zakonom. Ovo će dodatno unaprijediti kontrolu ispunjavanja obaveze predaje finanansijskih izvještaja.